Ligimizde EYO (En Yüksek Ortalama) Hesaplamaları Değişti! 

Sevgili Katılımcılarımız,

PDO Group tarafından düzenlenen Efes Dark Ankara Dart Ligi’nde sizlere daha iyi hizmet verebilmek için çalışmalarımız hiç durmadan devam ediyor. Bu çalışmalar doğrultusunda Sayı liglerimizde atılan her dartın değerinin daha sağlıklı şekilde yansıtılabilmesi için sitemizde yeni bir hesaplama yöntemine geçiyoruz.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz iki sezonda EYO hesaplanmasında “leg başına” atılan dartların ortalamasını alıyorduk. Bu şekilde Sayı ligi katılımcılarımız EYO sıralamasında leg başına attıkları dartların ortalamasını görüyorlardı. Ancak bundan sonra “dart başına” atılan ortalamalar hesaplanmaya başlayacak. Yani katılımcılarımız leg ya da maç ortalamalarından bağımsız, bir sezon boyunca attıkları her dartın ortalama yarattığı değeri görebilecek. 

Oyuncular arasında sıralama anlamında radikal değişiklikler yaratmayacak olan bu hesaplama farkı, sadece sporcuların kendi kişisel gelişim ve performanslarını daha sağlıklı şekilde takip edebilmeleri anlamında yardımcı olacaktır. 

Bu sebeple EYO puanlarının hesaplanmasında kullanılacak fomül: “EYO = Bir sezonda üretilen toplam değer / Atılan Dart Sayısı” olarak değiştirilmiştir. Böylece sporcular sezon boyunca attığı her dartın ortalama sayı değerini net olarak takip etme şansına sahip olabilecektir.

Yapılacak bu değişiklik bu sezondan itibaren geçerli olacaktır. Ancak standartın sağlanabilmesi amacıyla ve sporcuların kişisel gelişiminin takibinin yapılabilmesi için geçtiğimiz sezonlara yönelik olarak da işletilecektir.

Bunun dışında EDO (En Değerli Oyuncu) ve All Star hesaplamalarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır.

Ligimizin kalitesinin artması ve sizlere daha sağlıklı bir yapı sağlanabilmesi amacıyla yapılan bu değişikliğin tüm katılımcılarımıza hayırlı olmasını diliyoruz.

Saygılarımızla.

PDO Group