Reserve Lig İhtilali! Reserve Lig: 4 - Masters Lig: 0 

Onlara Kısaca "Masters" Diyebilirsiniz!

03 Haziran 2010 Perşembe gecesi PDO Group tarafından düzenlenen Efes Dark Ankara Dart Ligi'nde tarihi anlar yaşandı. İlk defa bu sene başlatılan uygulamada Reserve Ligin 3. 4. 5. ve 6. sırada yer alan takımları Masters Ligde kendi gruplarında 10 ve 11. olan takımlarla Masters Lig'de yer alabilmek için karşı karşıya geldi.

Ama bu maçlar sonunda Efes Dark Ankara Dart Ligi Reserve Lig takımlarının kalitesinden ve bir çoğu yeni dart oynamaya başlamış sporcuların yeteneğinden şüphelenen bazı kişileri şaşırtacak bir sonuç ortaya çıktı.

İlk defa uygulanan Playout uygulamasında yer alan Reserve Lig takımlarının tamamı Masters Lig'den gelen rakiplerini yenerek önümüzdeki sezon Masters Lig'de yer almaya hak kazandılar.

Crossroads Pub'da yapılan playout maçına fırtına gibi başlayan Reserve Lig temsilcisi NRY Bozburun takımı rakibinin maça eksik bir kadroyla çıkmasından da faydalanarak rahatça Masters Lig biletine ulaşmayı başardı.

Sezona Queen Bar'da başlayan ancak daha sonradan mekan değiştirmenin sıkıntılarıyla boğuşmak zorunda kalan Kings of Queen takımı Masters Lig temsilcisi Shanghai'lım takımı karşısında bir ara zorlanmasına rağmen Reserve Lig takımı olarak başladığı maçı Masters Lig takımı olarak bitirmenin mutluluğunu yaşarken dökülen sevinç gözyaşları da gözlerden kaçmadı.

Gecenin en zorlu maçı ise Masters Lig'in ağır takımlarından "Godfathers" ile Reserve Lig'in iddialı takımlarından "Pirates 1" takımları arasında yaşandı. En son maça kadar uzayan mücadelede genç yetenekler, eski kurtları geçerek "Masters" derecesine ulaşmanın keyfini yaşadılar.

Koca bir sezon akıtılan terin karşılığını alarak gelecek sene Masters Lig'de "Ustalar" karşısında kendilerini test etme şansını yakalayan tüm takımlarımızı PDO Group olarak tebrik ediyor ve şimdiden o büyük sahnede kendilerine başarılar diliyoruz.

Bu sezon Efes Dark Ankara Dart Ligi Masters Lig'de yer alarak ligimize değer katan ancak çeşitli sebeplerle Masters Lige veda etmek durumunda kalan takımlarımıza ise teşekkür ediyor ve kendilerini yeniden Masters Lig'de görmek için sabırsızlandığımızı belirtmek istiyoruz.

Böylece seneye Masters Kriket Ligi'inde yer alacak takımlar belirlendi. Ama bunun daha Masters Sayı Ligi var, bir yere ayrılmayın, az sonra. ;)

PDO Group