TBBDF Efes Dark Süper Dart Ligi'nde EDO Hesaplamaları Yeniden Düzenlendi! 

TBBDF Efes Dark Süper Dart Ligi'nde EDO hesaplamaları yeniden düzenlendi. EDO puanları yeni şekliyle; hem Sayı liginde hem Kriket liginde oyuncuların oynadıkları maçlar sonucunda elde ettikleri EDO puanlarının toplamının, oynadığı maç sayısına bölünüp, yaptığı maç sayısına göre elde edilen bir katsayı ile toplanmasıyla oluşuyor..

Formülüze etmemiz gerekirse; (Toplam EDO Puanı / Oyunucunun yaptığı maç sayısı) + (Oyuncunun yaptığı maç sayısı / 40*)

*Oyuncunun bir sezonda yapabileceği maximum maç sayısı.

Bu şekilde, hem oyuncuların yaptıkları tüm maçlardaki başarı oranının ölçülebilmesini, hem de daha çok maç yapmaları için özendirilmelerini hedef olarak aldık.

Bunun dışında bildiğiniz ve sitemizdeki "Yönetmelikler" linkinden takip edebileceğiniz gibi hem Sayı hem de Kriket liginde bir oyuncunun EDO puanlarının geçerli olabilmesi için sezon içindeki maçların minimum, yarısından bir fazlasında oynamış olması gerekmektedir. Bu sene ligimizde ise bu rakam "21" olarak belirlenmiş bulunmaktadır ve bira maçları bu rakamın içine dahil edilmemiştir.

Yukarıdaki 21 rakamında oyuncunun yapmış olduğu maçların eşli ya da tekler maçları olmasına göre sınıflandırma yapılmayacaktır. Toplamda 21 maç yapmış olması yeterli sayılacaktır. Ancak bir oyuncunun yaptığı maç sayısı arttıkça EDO puanına eklenecek katsayının da artacağını hatırlatmak isteriz.

Bu vesile ile tüm katılımcı Kulüp, Mekan ve oyuncularımıza iyi şanslar dileriz.

PDO Group