Playoff ve Playout Açıklaması! 

 


PDO Group tarafından bu sene beşincisi düzenlenen Pub's Darts Challenge'a ait Playoff ve Playout takvimi açıklandı.

Masters ve Reserve Challenge olarak iki ayrı klasmanda düzenlenen PDC'de Playoff ilk tur maçları, 15 Mart 2012 Perşembe akşamı oynanan Masters Cricket Challenge Çeyrek Final ilk karşılaşmaları ile başlamış bulunuyor.

Masters Cricket Challenge'da kendi gruplarında ilk 4'e girme başarısını göstermiş takımlar diğer grupla çapraz eşleşme tekniğiyle eşleşerek maçlarını oynuyor (A1-B4, A2-B3, A3-B2, A4 -B1). Masters Kriket Ligi Çeyrek ve Yarı Final maçları Bo3, Final maçları ise Bo5 şeklinde oynanacaktır.
 
Masters 501 Challenge'da normal sezonda ilk 8 takım arasında yer almayı başaran takımlar kendi aralarında çapraz eşleşme tekniğiyle eşleşir ve playoff maçlarını oynarlar (1-8, 2-7, 3-6, 4-5). Masters 501 Challenge'da Çeyrek Final Maçları Bo3, Yarı Final Maçları Bo5 şeklinde oynanacaktır.

Reserve Cricket Challenge'da playoff maçları 32 takım üzerinden yapılacaktır. Bu 32 takım şu şekilde belirlenecektir. Tüm gruplar içinde kendi grubunu ilk 5 içerisinde bitiren takımlar ve bütün gruplar içerisinde en iyi altıncı sıralamasındaki ilk iki takım playoff oynamaya hak kazanacaktır.

Bu takımlar ligi bitirme derecesi ve lig boyunca aldığı puana göre sıralanacaktır. Sıralama neticesinde takımlar 1-32, 2-31, 3-30, 4-29, 5-28, vs şeklinde eşleşecektir. Eşleşme sonucunda oynanacak olan 1.Tur - 2.Tur Bo1, Çeyrek, Yarı ve Final Maçları Bo3 üzerinden oynanacaktır.

Reserve 501 Challenge playoff maçları 16 takım üzerinden yapılacaktır. Bu 16 takım şu şekilde belirlenecektir. A, B ve C gruplarını ilk beş sırada bitiren takımlar ve bütün gruplar içerisinde en iyi altıncı olan takım playoff oynamaya hak kazanacaktır. Bu takımlar ligi bitirme derecesi ve lig boyunca aldığı puana göre sıralanacaktır. Sıralama neticesinde takımlar 1-16, 2-15, 3-14, 4-13, 5-12, 6-11, 7-10, 8-9 şeklinde eşleşecektir. Eşleşme sonucunda oynanacak olan Ön Eleme Turu Bo1, Çeyrek, Yarı ve Final Maçları Bo3 üzerinden oynanacaktır.

Playout maçları ise;

Masters Cricket Challenge'da normal sezonda kendi gruplarında sonuncu olan takımlar direkt olarak Reserve Cricket Challenge'a düşmüş kabul edilir. Reserve Cricket Challenge'da ise Playoff finali oynayan iki takım direkt olarak Masters Cricket Challenge'a yükselmeye hak kazanır. Yine Masters Cricket Challenge'da normal sezonu kendi gruplarında 6. ve 7. bitiren takımlar Reserve Cricket Challenge'ı 3, 4, 5, ve 6. bitirmiş takımlarla klasman maçları yaparlar.

Playoff final maçı neticesine göre 3,4,5 ve 6. olan takımlar belirlenecektir. Bu sıralama için maç yapılmayacaktır. Eşleşmeler çapraz eşleşme tekniğiyle ve Masters Cricket Challenge takımlarının normal sezonda elde ettikleri puan durumuna göre oluşturulur. Playout maçları Bo1 üzerinden, tarafsız bir mekanda oynanır.

Yapılan maçları kazanan takımlar bir sonraki sezon Masters Cricket Challenge'da oynamaya hak kazanırlar. Masters 501 Challenge'da normal sezonda sonuncu olan takım direkt olarak Reserve 501 Challenge'a düşmüş kabul edilir. Reserve 501 Challenge'da ise playoff'lar sonucunda 1. olan takım direkt olarak Masters 501 Challenge'a yükselmeye hak kazanır. Yine Masters 501 Challenge'da normal sezonu 10. ve 11. bitiren takımlar Reserve 501 Challenge playoffları sonucunda 2. Ve 3. olmuş takımlarla çapraz olarak eşleşerek klasman maçları yaparlar (M11– R2, M10–R3). Reserve 501 Challenge 3.lüğünü belirleyecek maç Playoff yarı finalinde elenmiş iki takım arasında daha sonra açıklanacak bir tarihte tek maç üzerinden oynanacaktır.

Playout maçları tek maç üzerinden oynanır. Bu maçlarda rakiplerini yenme başarısı gösteren takımlar bir sonraki sezon Masters Challenge'da oynamaya hak kazanırlar. Playoff maçlarının tarihlerini, Challenge'a ait tüm takvimlerin yer aldığı "http://www.dartspdo.org/formlar" adresinden ayrıntılı olarak inceleyebilirsiniz.

Saygılarımızla,

PDO Group