Sezonun En Büyüğü Efes Enfess! 

 

 

23 Haziran Cumartesi akşamı yapılan büyük final maçı ve ödül töreni ile PDO Group tarafından düzenlenen Pub's Darts Challenge'ın 5. sezonunu geride bıraktık. Dart camiasının en yeni mekanlarından NRY Cafe & Pub da düzenlenen kapanış organizasyonuna 300'ün üstünde dart sever katıldı.

Gecenin en merak edilen ve heyecanla beklenen etkinliğinde son 2 sezonun finalistleri Efes Enfess ile Number One takımları 501 Masters Challenge şampiyonluğu için karşı karşıya geldi. Geçtiğimiz sezon oynanan final maçında legler 9-9'a gelmiş ve sezon şampiyonluğu "sudden death" legiyle belli olmuştu.

Bu sezonda da aynı şekilde bir çekişme bekleyen dart severler o konuda hayal kırıklığına uğrasa da oynanan dartın kalitesinden ve legler içerisinde yaşanan çekişmeden büyük keyif aldılar.

Maç başladığında son iki sezondur Number One'a karşı şanssızlığını bir türlü kıramayan Efes Enfess bu sene işi şansa bırakmamaya kararlıydı.

Bir çok kişiye göre bu sene finalin favorisi olarak Efes Enfess görünse de zannediyoruz maçtan önce hiç kimse ilk 6'lık serinin 6-0 Efes Enfess lehine sonuçlanacağını tahmin etmiyordu. İkinci 6'lık seri başladığında ise herkes skorun biraz daha çekişmeli hal alacağından emin gibiydi. Ancak legler yavaş yavaş tükenirken Efes Enfess bu güne kadar hiç bir finalde bir daha kolay kolay rastlanmayacak bir başarıya doğru koşuyordu.

10'a ilk ulaşan takımın kazanacağı final maçında 10. legde Efes Enfess'den Muharrem Kemaoğlu double 20 için boarda geldiğinde tüm seyirciler tarihi bir skora tanıklık edeceklerini bilmeden nefesini tutmuş heyecan içinde atışları bekliyorlardı. Dart camiasının "Mummy"si 3. dartında double 10'u attığı zaman büyük bir tezahürat kopuyor ve Efes Enfess 10-0 lık tarihi bir zafere imza atıyordu.

Bu büyük zaferi Efes Enfess doya doya kutlarken, Number One cephesinde ise 2 senenin ardından ilk defa derin bir hüzün hakimdi. Ancak PDO Group olarak biz her iki takımızı da kutluyor ve Challenge'ımıza 3 sezondur verdikleri bu büyük keyif için teşşekürlerimizi sunuyoruz.

Maçın arkasından geçilen ödül töreninde ise çeşitli klasman ve Challenge'dan 14 takıma ve 10'un üzerinde oyuncuya başarılarından ötürü ödülleri takdim edildi.

Çeşitli zorluklara rağmen geride bıraktığımız bu keyifli sezonun ardından başta şampiyon olan ve derece elde eden takımlarımız olmak üzere tüm katılımcı takım ve oyuncularımızı tebrik ediyor önümüzdeki sezonlarda görüşmek üzere diyoruz.

Saygılarımızla.

PDO Group