Yaz Efsanesi Geri Döndü! 

 

 

Yaz Efsanesi Geri Döndü!

Herkesin sabırsızlıkla beklediği "Dart'n Dark Ankara Dart Yaz Challenge 2013" Temmuz ayının ilk ilk gününde yani 1 Temmuz Pazartesi 2013 tarihinde başlıyor. Organizasyonun bitiş tarihi ise katılımcı takım sayısına göre belli olacak ve daha sonra yine bu sayfadan tüm katılımcılara açıklanacaktır.

Her sene olduğu gibi bu sene de PDO Group olarak "Dart'n Dark Ankara Dart Yaz Challenge 2013"de her seviyeden oyuncunun keyif alabileceği, eğlenebileceği ve kendini geliştirebileceği bir format oluşturmaya çalıştık.

Challenge Formatı: Takımlar normal kış sezonunda olduğu gibi gruplarda maçlarını yapacak ve başarılı olan takımlar gruplarında aldıkları dereceye göre Playoff maçları oynamaya hak kazanacaklardır. Katılımcı takım sayısına göre maçlar Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günü oynanacak ancak Playoff'lara kadar her takım haftada sadece tek maç yapacaktır.

Maç Formatı: Önceki senelerde olduğu gibi tüm maçların eşli oynanması planlanmaktadır. İlk olarak 3 adet eşli tam board (20-12,D,T,B,H) “Karambol Kriket” maçı yapılacak, arkasından bir adet “Sayılardan (20- 10,D,T,B,H) Cezalı Kriket” takım maçı oynanacak ve son olarak da yine 3 adet eşli “Double Out 501 Sayı” maçı oynanarak karşılaşma sona erecektir.

Her maça bull atarak başlanacaktır. İlk bull atışını ev sahibi takım yapacaktır. Grup maçlarında takım maçının sayı değeri olmayacaktır. Her eşli Kriket ve Sayı maçının puan değeri 2. Toplamda 12 puanın en az 8'ini alan takım galip sayılacaktır. Galibiyete 3, beraberliğe 1 puan verilecektir. Grup maçları sonunda takımlar arasında puan eşitliği oluşması durumunda, takımların kendi aralarında yaptıkları maçlar baz alınacak, eşitlik durumunda genel averaja bakılacaktır.

Takım Formatı: Takım kadroları en az 8, en çok 12 kişiden oluşacaktır. Takımların maça eksiksiz çıkabilmesi için en az 6 oyuncu gerekmektedir. Bir takımın maça çıkabilmesi için gereken minimum oyuncu sayısı ise dörttür. Aynı şekilde takım maçlarına da en çok 8 en az 4 oyuncu ile çıkılabilir.

PDO Group'a iletilen takım kadrolarında en az bir bayan sporcunun yer alması gerekmektedir. Her takımın maç akşamında bir eşli kriket veya bir eşli sayı maçında en az bir bayan oyuncu oynatması gerekmektedir. Bayan oyuncu oynatmadığı takdirde bir eşli maça çıkamayacağı için o eşli maçı kaybetmiş sayılacaktır. (Maçın tamamını değil, sadece bayan oyuncunun oynaması gereken eşli Sayı ya da Kriket maçını) Yani kadrosunda o akşam için bayan oyuncu olmayan takımın kazanabileceği maksimum puan 10 olabilecektir.

Takımların seviyelerinin birbirlerine mümkün olduğunca yakın olabilmesi, hem heyecanın daha yüksek olması hem de tüm takımların daha çok eğlenebilmesi açısından önemli diye düşünüyoruz. Bunun için PDO Group olarak 60 sporcuyu 3 gruba ayırdık. Takımlar her gruptan belirli bir sayıda oyuncu alabilecekler. Gruplar A, B ve C grubu olarak ayrılmış durumda. Buna göre her takım;

1. A grubundan 2 sporcu almaları durumunda B ve C grubundan sporcu alamayacaklar.
2. A grubundan 1 sporcu alan takımlar B grubundan ya da C grubundan 1 oyuncu alabilirler.
3. A grubundan sporcu almayacak takımlar B grubundan ve C grubundan toplam 3 sporcuyu kadrolarına dahil edebilirler.
4. 3. maddede belirtilen durumda takımlar B grubundan en fazla iki oyuncu alabilir. (Hiç bir şartta A ve B gruplarından aynı anda 3 oyuncu almak mümkün değildir.)
5. A ve B gruplarından oyuncu almayan takımlar C grubundan kadrolarına 3 oyuncu birden katabilirler.

Gruplar:

A Grubu:

1 Engin Kayaoğlu
2 Eser Tekin
3 Emre "The Bull" Toros
4 Utku ''Resetter'' Karaca
5 Muharrem "Mummy" Kemaoğlu
6 Sadık Özdemir
7 Mete "Vampire" Özdemirci
8 Atıl Erarslan
9 Gürhan Aktürk
10 Arman "Armani" Uğur
11 Bora "Mesih" Temizsoy
12 Kağan "Tokatçı" Aytek
13 Kayıhan "The Boss" Turan
14 İlhan Arı
15 Serkan "Spider" Kabal
16 Fikret Dursun
17 Çağdaş Tunç Acar
18 Mehmet Sülük
19 Veli "Wilo" Han
20 Serkan Yalız


B Grubu:

21 Ümit Uygunsözlü
22 Cemal Efes
23 Ömer Öner
24 Ersan Şener
25 Alper "Legolas" Akçay
26 Hakan Aslangörür
27 Cihangir Kalyoncu
28 Emin Uzunlu
29 Abidin Şimşek
30 Barış Bulgun
31 Tolga "The Rock" Berdi
32 Bahadır "The Champ" Alev
33 Altuğ "Papillon" Şimşek
34 Ümit "Paşa" Uğur
35 Deniz "Antidote" Gökgöz
36 Aybars "El Guapo" Karaçalı
37 Başaran Alev
38 Hasan "The Archer" Bozdağ
39 Doruk "Wolverine" Üvez
40 Adil Fırat "fırLat" Yılmaz


C Grubu:

41 Sedat Öncel
42 Tarkan Ariç
43 Mustafa Aygün
44 Ege "Kaptan" Gönüllü
45 Artun "Bluto" Cansalar
46 Şükrü "Taylan" Çakmak
47 Ercan Baysal
48 Altuğ Atalay
49 Sedat"Spartacus" Özel
50 Emre Öztürk
51 Sadık "Körr" Korkmaz
52 Saygın Çakar
53 Ayhan "Atıcı" İşler
54 Kenan Özdemir
55 Sinan Sarısu
56 Eray Gürdoğan
57 Şerif Bulut
58 Samet Uslu
59 Ayaz Gürkan Akın
60 Bora "The Bandock Saint" Kavgacı


Dart'n Dark Yaz Kupası'na katılım için son başvuru tarihi 27 Haziran Perşembe akşamı saat 20:00 olarak belirlenmiştir. Katılım başvuruları takımların oynayacakları mekanlar aracılığıyla yapılacaktır. Ancak her seneden farklı olarak takım başvuruları ELDEN YAPILMAYACAK ve "bilgi@dartspdo.org" adresine E-MAİL OLARAK YAPILACAKTIR. Yukarıda belirtilmiş gün ve saatten sonra tarafımıza yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

Son derece önemli olarak; Katılım olarak herhangi bir oyuncudan ya da takımdan katılım ücreti alınmayacak, organizasyon sonucunda da dereceye giren takımlara başarı seviyelerine göre kupa ve madalyalar takdim edilecektir. Herhangi bir maddi ödül söz konusu değildir.

Şimdiden katılacak tüm takımlarımıza üstün başarılar ve en üst seviyede eğlenceler diliyoruz.

Saygılarımızla.

PDO Group