Beklenen Açıklama!!! 

                         

 

Sevgili Dart severler ve sevgili PDO Group Pub's Darts Challenge katılımcıları. Bildiğiniz gibi bu sezon başında içinde bulunduğumuz sezon sonu için bazı değişiklikler yapılacağı ve bunların duyurulacağı açıklanmıştı. Yine bu yapılan açıklamada en önemli değişiklik olarak Playoff sisteminde yapılacak değişiklikler olduğu belirtilmişti.

Uzun süren çalışmalar ve hem bireysel oyuncular, hem de katılımcı mekanlarla yapılan görüşmeler sonucunda organizasyonumuz için en sağlıklı ve belki de daha önemlisi en eğlenceli sonuca ulaşmaya çalıştık. Bu çalışmalar sonucunda organizasyonumuzda yer alan tüm kategori ve klasmanlarda playoff düzenlemesi şu şekilde oluşmuştur:

A. Reserve Cricket Ligi: Bu klasman için önceki senelerden bir değişiklik yapılmamıştır. Bilindiği gibi Reserve Cricket Liginde toplam 4 grupta 55 takım yer almaktadır. Normal sezon sonunda her grubun ilk 8 takımı Playoff'a yükselecek ve daha önceki sezonlarda olduğu gibi bu takımlar grupları bitirdikleri yerlere göre sıralandıktan sonra çapraz eşleşme tekniğiğiyle eşleştirilecek ve 1. tur, 2. tur maçlarından sonra eleme usulü ile sırasıyla Çeyrek Final, Yarı Final ve Final maçlarıyla nihai sıralama belirlenecektir. 

B. Masters Cricket Ligi: Bu klasmanda tek grupta toplam 9 takım yer almaktadır. Normal sezon sonunda 9. takım bir alt klasmana düşmüş sayılacak, 8. takım ve 7. takım alt klasmandan gelecek rakiplerle playout maçları oynayacaktır. Geride kalan 6 takım ise kendi aralarında çift devreli (deplasmanlı) mini bir lig oynayacaklardır. Bu mini lig sonucunda oluşacak puan durumuna göre mini ligi 1. ve 2. bitirecek takımlar en iyi 3 maç düzenine göre düzenlenecek final serisine katılmaya hak kazanacak, bu seride iki galibiyet alan takım bu sezonu kendi klasmanında Şampiyon olarak bitirmiş olacaktır. Burada normal sezon içinde alınan puan ve oluşan sıralamanın bir anlam ifade etmesi için mini lig başında normal sezonu 1. bitirecek takıma 12, 2. bitirecek takıma 10, 3. Bitirecek takıma 8, 4. bitirecek takıma 6, 5. bitirecek takıma 4 ve 6. bitirecek takıma 2 olmak üzere başlangıç puanları verilecektir.

C. Reserve 501 Ligi: Bu klasmanda da 3 grupta yer alan toplam 29 takım için mini lig uygulaması getirilmiştir. Buna göre, normal sezonda kendi gruplarında ilk 6'ya girecek takımlar mini lig oynamaya hak kazanacaklardır. Bu takımlar yine kendi gruplarında deplasmanlı ve çift devreli mini lig organizasyonuna katılacak, mini lig sonunda 3 grupta ilk ikiye giren 6 takım ve en iyi 3. olan iki takım (toplam 8 takım) Çeyrek finale kalmaya hak kazanacaktır. Çeyrek final maçları tek maç üzerinden, yarı final maçları 3 maç üzerinden yapılacak ve bu maçlar sonunda finale yükselme başarısı gösterecek iki takım sezon sonunda yapılacak ödül töreni organizasyonunda sahnede kozlarını paylaşmaya hak kazanacaklardır. Daha önceki sezonlarda Masters 501 finalisti takımların oynadığı aynı formatta oynanacak bu maç saat 17:00' de başlayacak toplam 19 leg üzerinden oynanacak final maçında 10'a ulaşan ilk takım Reserve 501 Şampiyonu olacaktır. Bu klasmanda da mini lige kalma başarısı gösterecek takımlara aynı Masters Cricket Ligi'nde olduğu gibi takımlara başlangıç puanı verilecektir. (1. bitirecek takıma 12, 2. bitirecek takıma 10, 3. bitirecek takıma 8, 4. bitirecek takıma 6, 5. bitirecek takıma 4 ve 6. bitirecek takıma 2, şeklinde)

D. Masters 501 Ligi: Bu klasmanda tek grupta toplam 12 takım yer almaktadır. Önceki senelerde olduğu gibi bu 12 takım arasında normal sezonu 12. bitiren takım alt klasmana düşmüş sayılacak, 11. ve 10 olan takımlar alt klasmandan gelen takımlarla Playout maçı yapacaklardır. 9. olan takım için sezon bitmiş olacak ancak geride kalan 8 takım aynı diğer klasmanlarda olduğu gibi Mini Lig oynama hakkı kazanacaklardır. Ancak burada diğer klasmanlardan farklı bir uygulama yapılmıştır. Buna göre Mini Lig tek devre usulü oynanacaktır. Yani her takım diğer takımlarla tek bir maç yapacak ve bu maçlar sonucunda oluşacak sıralamada ilk 4’e giren takımlar kendi aralarında çapraz eşleşerek (1-4  / 2-3) yarı final maçları (tek maç) oynayacaklardır. Bu maçları kazanacak takımlar ödül gecesi kurulacak sahnede Final maçı oynama hakkı kazanacaktır. Yine bu klasmanda mini lig öncesinde verilecek puanlar da şu şekilde belirlenmiştir; 1. 16 puan, 2. 14 puan, 3. 12 puan, 4. 10 puan, 5. 8 puan, 6. 6 puan, 7. 4 puan ve 8. 2 başlangıç puanı ile başlayacaktır.

Yukarıda açıklanan değişiklikler sayesinde organizasyonumuzda heyecanın artacağını, son ana kadar alınan keyfin ve yaşanan heyecanın devam edeceğini düşünmekteyiz. Yine bu şekilde son maça kadar tüm katılımcı takım ve oyuncularımızın da kendilerini yarışmanın içinde hissedebileceği bir sistemi yaratmaya çalıştık. Umarım başarılı olabilmişizdir ve tüm katılımcı bileşenlerimiz için hiç olmadığı kadar keyifli bir lig olur.

Saygılarımızla.

PDO Group