Mini Lig İçin Önemli Açıklama!!! 

 

                             

 

PDO Group olarak bir süre önce duyurmuş olduğumuz Mini Lig uygulaması Masters Cricket ve Reserve 501 Challenge'ların normal sezonunun bitişiyle bu hafta başlayacaktır. 

Bu yeni uygulamanın açıklanmasını takiben siz değerli oyuncularımızdan gelen öneriler ve eleştiriler doğrultusunda Mini Lig uygulamasında bazı hususlarda değişiklikler yapılmıştır. 

Sonuç olarak Mini Lig uygulamasının en önemli sebeplerinden biri oyuncularımızın büyük kısmının Mart ayı sonunda ya da en geç Nisan ayı ortalarında sistemin dışında kalmasının engellenmesi ve bu şekilde mümkün olan maximum sayıda oyuncumuzun ligin sonuna kadar organizasyonun içinde yer almasının sağlanmasıdır. Dolayısıyla sizden gelen talep, öneri ve beklentiler bu yeni sistemin oturması anlamında bizim için büyük önem taşımaktadır.

Buna göre;

1. Bu hafta başlayacak Masters Cricket Challenge'da Mini Lig deplasmanlı olarak değil, tek devreli lig usulü şeklinde oynanacaktır. Bu şekilde 6 takımın katılacağı Masters Cricket Mini Lig sezonu 10 değil, 5 hafta sürecektir.

2. Yine bu hafta başlayacak olan Reserve 501 Challenge'da maçların kendi gruplarında ilk 6'ya girme başarısı göstermiş olan takımların yine kendi gruplarında iki devreli lig halinde oynaması öngörülmüştü. Ancak söz konusu takımların bütün sene zaten iki defa oynamış olduğu aynı takımlarla yeniden iki maç yapacak olmasının heyecanı öldüreceği düşünülmüş ve söz konusu Challenge'da 3 grubun takımları kura usulü birbirlerine karıştırılmıştır. Buna göre, her grupta A grubundan 2, B grubundan 2 ve C grubundan 2 takım yer alacaktır. Böylece takımlar daha önceden oynamadıkları takımlarla maç yapma şansı bulacak, bu şekilde heyecan ve alınan keyif de artacaktır. (Başta belirtildiği gibi her grupta, normal sezonda kendi gruplarını 1. 2. 3. 4. 5. ve 6. bitirmiş birer takım yer alacaktır.)

Yine bu maddede yer alan değişiklikler doğrultusunda: bildiğiniz gibi Reserve 501 Challenge da yer alan 3 grubun ikisinde maçlar Pazartesi, birinde ise Salı günleri oynanmaktaydı. Gruplar yeniden oluşturulduğu için bazı takımların oynadıkları günler de değişmiş olacaktır. Tüm katılımcı takımlarımızdan sayfamızda yayınlanan Mini Lig fikstürünü incelemelerini önemle rica ediyoruz.

3. Son olarak da Masters 501 Challenge'da Mini Ligin bitişini takiben yarı finale çıkmaya hak kazanmış 4 takım birbirleriyle eşleşeceği ve yarı final maçlarının tek maç üzerinden yapılacağı açıklanmıştır. Yine sizlerden gelen talepler doğrultusunda her takıma adil bir yarışma hakkı tanınabilmesi açısından yarı final maçlarının en iyi 3 maç (Best of 3) üzerinden oynanmasına karar verilmiştir.

Şu an itibariyle www.dartspdo.org sayfamızda Mini Lig ile ilgili linkler yaratılmış ve ilk hafta maçlarının programları yayımlanmıştır.

Tüm katılımcı tarafların daha keyifli bir organizasyonda yer alabilmelerini sağlama çabalarımızda öneri ve eleştirileriyle yanımızda yer alarak bu çabalarımıza destek veren herkese teşekkürü borç biliriz. 

Tüm katılımcılarımıza saygıyla duyurulur.

 

PDO Group