PDO Summer Challenge 2014 

                                     

 

Herkesin sabırsızlıkla beklediği "PDO Summer Challenge 2014" 7 Temmuz Pazartesi 2014 tarihinde başlıyor. Organizasyonun bitiş tarihi ise katılımcı takım sayısına göre belli olacak ve daha sonra yine bu sayfadan tüm katılımcılara açıklanacaktır.

Her sene olduğu gibi bu sene de PDO Group olarak "PDO Summer Challenge 2014"de her seviyeden oyuncunun keyif alabileceği, eğlenebileceği ve kendini geliştirebileceği bir format oluşturmaya çalıştık.

Challenge Formatı: Takımlar normal kış sezonunda olduğu gibi gruplarda maçlarını yapacak ve başarılı olan takımlar gruplarında aldıkları dereceye göre Playoff maçları oynamaya hak kazanacaklardır. Katılımcı takım sayısına göre maçlar Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günü oynanacak ancak Playoff'lara kadar her takım haftada sadece tek maç yapacaktır.

Maç Formatı: Önceki senelerde olduğu gibi tüm maçların eşli oynanması planlanmaktadır. İlk olarak 3 adet eşli tam board (20-12,D,T,B,H) “Karambol Kriket” maçı yapılacak, arkasından bir adet “Sayılardan (20- 10,D,T,B,H) Cezalı Kriket” takım maçı oynanacak ve son olarak da yine 3 adet eşli “Double Out 501 Sayı” maçı oynanarak karşılaşma sona erecektir.

Her maça bull atarak başlanacaktır. İlk bull atışını ev sahibi takım yapacaktır. Grup maçlarında takım maçının sayı değeri olmayacaktır. Her eşli Kriket ve Sayı maçının puan değeri 2. Toplamda 12 puanın en az 8'ini alan takım galip sayılacaktır. Galibiyete 3, beraberliğe 1 puan verilecektir. Grup maçları sonunda takımlar arasında puan eşitliği oluşması durumunda, takımların kendi aralarında yaptıkları maçlar baz alınacak, eşitlik durumunda genel averaja bakılacaktır.

Takım Formatı: Takım kadroları en az 8, en çok 12 kişiden oluşacaktır. Takımların maça eksiksiz çıkabilmesi için en az 6 oyuncu gerekmektedir. Bir takımın maça çıkabilmesi için gereken minimum oyuncu sayısı ise dörttür. Aynı şekilde takım maçlarına da en çok 8 en az 4 oyuncu ile çıkılabilir.

PDO Group'a iletilen takım kadrolarında en az bir bayan sporcunun yer alması gerekmektedir. Her takımın maç akşamında bir eşli kriket veya bir eşli sayı maçında en az bir bayan oyuncu oynatması gerekmektedir. Bayan oyuncu oynatmadığı takdirde bir eşli maça çıkamayacağı için o eşli maçı kaybetmiş sayılacaktır. (Maçın tamamını değil, sadece bayan oyuncunun oynaması gereken eşli Sayı ya da Kriket maçını) Yani kadrosunda o akşam için bayan oyuncu olmayan takımın kazanabileceği maksimum puan 10 olabilecektir.

Takımların seviyelerinin birbirlerine mümkün olduğunca yakın olabilmesi, hem heyecanın daha yüksek olması hem de tüm takımların daha çok eğlenebilmesi açısından önemli diye düşünüyoruz. Bunun için PDO Group olarak 2013 - 2014 Kış Sezonu'nda en yüksek ortalamaya ulaşan (501 EYO) 60 oyuncuyu belirleyerek, A ve B olarak iki gruba ayırdık. Takımlar her gruptan belirli bir sayıda oyuncu alabilecekler. Buna göre her takım;

1. A grubundan 2 sporcu almaları durumunda B grubundan sporcu alamayacaklar.

2. A grubundan 1 sporcu alan takımlar B grubundan 2 oyuncu alabilirler.

3. A grubundan sporcu almayacak takımlar B grubundan toplam 3 sporcuyu kadrolarına dahil edebilirler.

 

Gruplar:

A Grubu:

1   Engin Kayaoğlu

2   Eser Tekin

3   Utku "Resetter" Karaca

4   Sadık Özdemir

5   Muharrem "Mummy" Kemaoğlu

6   Emre "The Bull" Toros

7   Mete "Doc" Özdemirci

8   İlhan Arı

9   Atıl Erarslan

10 Ümit Uygunsözlü

11 Ozan Demirezen

12 Çağrı Turgut

13 Mehmet Sülük

14 Bora "Mesih" Temizsoy

15 Aybars "El Guapo" Karaçalı

16 Kayıhan "The Boss" Turan

17 Kağan "Tokatçı" Aytek

18 Emin Uzunlu

19 Arman "Armani" Uğur

20 Ömer Öner

21 Cemal Efes

22 Semih Pişmiş

23 Serkan Yalız

24 Ayhan "Atıcı" İşler

25 Furkan "Abaküs" Günaydın

26 Fikret Dursun

27 Artun "Bluto" Cansalar

28 Hasan "The Archer" Bozdağ

29 Barış Bulgun

30 Sedat Öncel

 

B Grubu:

31 Çağdaş Tunç Acar

32 Engin "ChaQaLL" Ceylan

33 Cem Canik

34 Ege "Kaptan" Gönüllü

35 Gökhan "Iron Man" Ulusoy

36 Veli "Wilo" Han

37 Başar Çetinkaya

38 Burak Erdem

39 Ümit "Paşa" Uğur

40 Deniz "Antidote" Gökgöz

41 Cihangir Kalyoncu

42 Halil Kuzey

43 Başaran "The Executer" Alev

44 Ufuk "Dr" Yücel

45 Altuğ "Godlike" Atalay

46 Şükrü "Taylan" Çakmak

47 Saygın Çakar

48 Tarkan Ariç

49 Bora "Bishop" Kavgacı

50 Emrah Edizcan

51 Altuğ "Papillon" Şimşek

52 Necmi "SiBi" Cebe

53 Ercan Baysal

54 Ogün Özgün Özkan

55 Ayaz Gürkan Akın

56 Sedat "Y.E.S. Man" Özel

57 Yusuf Karataş

58 Sinan Sarısu

59 Burak Bozoklu

60 Mustafa Aygün

PDO Summer Challenge 2014 kupasına katılım için son başvuru tarihi 03 Temmuz Perşembe akşamı saat 20:00 olarak belirlenmiştir. Katılım başvuruları takımların oynayacakları mekanlar aracılığıyla yapılacaktır. Ancak her seneden farklı olarak takım başvuruları ELDEN YAPILMAYACAK ve "bilgi@dartspdo.org" adresine E-MAİL OLARAK YAPILACAKTIR. Yukarıda belirtilmiş gün ve saatten sonra tarafımıza yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

Son derece önemli olarak; Katılım olarak herhangi bir oyuncudan ya da takımdan katılım ücreti alınmayacak, organizasyon sonucunda da dereceye giren takımlara başarı seviyelerine göre kupa ve madalyalar takdim edilecektir. Herhangi bir maddi ödül söz konusu değildir.

Şimdiden katılacak tüm takımlarımıza üstün başarılar ve en üst seviyede eğlenceler diliyoruz.

Saygılarımızla.

PDO Group