PDO Summer Challenge 2016 

                                          

Herkesin sabırsızlıkla beklediği "PDO Summer Challenge 2016"  27 Haziran 2016 Pazartesi akşamı başlıyor. Organizasyonun bitiş tarihi ise katılımcı takım sayısına göre belli olacak ve daha sonra yine bu sayfadan tüm katılımcılara açıklanacaktır.

Her sene olduğu gibi bu sene de PDO Group olarak "PDO Summer Challenge 2016"da her seviyeden oyuncunun keyif alabileceği, eğlenebileceği ve kendini geliştirebileceği bir format oluşturmaya çalıştık.

Challenge Formatı: Takımlar normal kış sezonunda olduğu gibi gruplarda maçlarını yapacak ve başarılı olan takımlar gruplarında aldıkları dereceye göre Playoff maçları oynamaya hak kazanacaklardır. Katılımcı takım sayısına göre maçlar Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günü oynanacak ancak Playoff'lara kadar her takım haftada sadece tek maç yapacaktır.

Maç Formatı: Önceki senelerde olduğu gibi tüm maçların eşli oynanması planlanmaktadır. İlk olarak 3 adet eşli tam board (20-12,D,T,B,H) “Karambol Kriket” maçı yapılacak, arkasından bir adet “Sayılardan (20- 10,D,T,B,H) Cezalı Kriket” takım maçı oynanacak ve son olarak da yine 3 adet eşli “Double Out 501 Sayı” maçı oynanarak karşılaşma sona erecektir.

Her maça bull atarak başlanacaktır. İlk bull atışını ev sahibi takım yapacaktır. Grup maçlarında takım maçının sayı değeri olmayacaktır. Her eşli Kriket ve Sayı maçının puan değeri 2. Toplamda 12 puanın en az 8'ini alan takım galip sayılacaktır. Galibiyete 3, beraberliğe 1 puan verilecektir. Grup maçları sonunda takımlar arasında puan eşitliği oluşması durumunda, takımların kendi aralarında yaptıkları maçlar baz alınacak, eşitlik durumunda genel averaja bakılacaktır.

Takım Formatı: Takım kadroları en az 8, en çok 12 kişiden oluşacaktır. Takımların maça eksiksiz çıkabilmesi için en az 6 oyuncu gerekmektedir. Bir takımın maça çıkabilmesi için gereken minimum oyuncu sayısı ise dörttür. Aynı şekilde takım maçlarına da en çok 8 en az 4 oyuncu ile çıkılabilir.

PDO Group'a iletilen takım kadrolarında en az bir bayan sporcunun yer alması gerekmektedir. Her takımın maç akşamında bir eşli kriket veya bir eşli sayı maçında en az bir bayan oyuncu oynatması gerekmektedir. Bayan oyuncu oynatmadığı takdirde bir eşli maça çıkamayacağı için o eşli maçı kaybetmiş sayılacaktır. (Maçın tamamını değil, sadece bayan oyuncunun oynaması gereken eşli Sayı ya da Kriket maçını) Yani kadrosunda o akşam için bayan oyuncu olmayan takımın kazanabileceği maksimum puan 10 olabilecektir.

Takımların seviyelerinin birbirlerine mümkün olduğunca yakın olabilmesi, hem heyecanın daha yüksek olması hem de tüm takımların daha çok eğlenebilmesi açısından önemli diye düşünüyoruz. Bunun için PDO Group olarak 2015 - 2016 Kış Sezonu'nda en yüksek ortalamaya ulaşan (501 EYO) 60 oyuncuyu belirleyerek, A ve B olarak iki gruba ayırdık. Takımlar her gruptan belirli bir sayıda oyuncu alabilecekler. Buna göre her takım;

1. A grubundan 2 sporcu almaları durumunda B grubundan sporcu alamayacaklar.

2. A grubundan 1 sporcu alan takımlar B grubundan 2 oyuncu alabilirler.

3. A grubundan sporcu almayacak takımlar B grubundan toplam 3 sporcuyu kadrolarına dahil edebilirler.

Gruplar:

A Grubu                                                     :

1 Emre "The Bull" Toros

2 Mürsel Yavuz

3 Ahmet Ertuğrul

4 Ümit Uygunsözlü

5 Engin Kayaoğlu

6 Semih Pişmiş

7 Gökhan " El Dorado " Ulusoy

8 Utku "Resetter" Karaca

9 Sadık Özdemir

10 Muharrem "Mummy" Kemaoğlu

11 Eser Tekin

12 Mete "Doc" Özdemirci

13 Birol "Don Cimbome" Çetin

14 Atıl Erarslan

15 Çağrı Turgut

16 Ömer Öner

17 Emin Uzunlu

18 Altuğ "Godlike" Atalay

19 Ayaz Gürkan Akın

20 Cem Kıreker

21 Cemal Efes

22 Ayhan "Atıcı" İşler

23 Ege "Kaptan" Gönüllü

24 Kağan "Tokatçı" Aytek

25 Mehmet Sülük

26 Sinan Sarısu

27 Doğa Gün Uğur

28 Furkan "Abaküs" Günaydın

29 Barış Bulgun

30 Adnan "Nattal" Edebali

 

B Grubu                                                   :

31 Serkan Kabal

32 Erkut "Psyche" Kötülek

33 Başaran Alev

34 Gökhan Kamalıoğlu

35 Gürhan Aktürk

36 Bora "Mesih" Temizsoy

37 Cihangir Kalyoncu

38 Artun "Bluto" Cansalar

39 Serkan Yalız

40 Elbruz "Yetersiz" Hanaşoğlu

41 Semih Acar

42 Batuhan "Rookie" Hatipoğlu

43 Oktay Sevinç

44 Cem Hoşnam

45 Nihat Altındağ

46 Erdem Bakar

47 Şükrü "Taylan" Çakmak

48 Sedat Öncel

49 Deniz "Antidote" Gökgöz

50 Kayıhan "The Boss" Turan

51 Cumhur "Cımır" Bezirci

52 Cenk "Hunter" Avcı

53 Saygın Çakar

54 Veli "Wilo" Han

55 Başar "hattrick" Bulut

56 Mehmet "Taylor" Irgat

57 Veli Durmaz

58 Levent Tümtürk

59 Kaan Özer

60 Mert "Zıtar" Nayan

PDO Summer Challenge 2016 kupasına katılım için son başvuru tarihi 24 Haziran 2016 Cuma akşamı saat 20:00 olarak belirlenmiştir. Katılım başvuruları takımların oynayacakları mekanlar aracılığıyla yapılacaktır. Takım başvuruları ELDEN YAPILMAYACAK ve "bilgi@dartspdo.org" adresine E-MAİL OLARAK YAPILACAKTIR. Yukarıda belirtilmiş gün ve saatten sonra tarafımıza yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

Son derece önemli olarak; Katılım olarak herhangi bir oyuncudan ya da takımdan katılım ücreti alınmayacak, organizasyon sonucunda da dereceye giren takımlara başarı seviyelerine göre kupa ve madalyalar takdim edilecektir. Herhangi bir maddi ödül söz konusu değildir.

Şimdiden katılacak tüm takımlarımıza üstün başarılar ve en üst seviyede eğlenceler diliyoruz.

Saygılarımızla.

PDO Group