PDO Summer Challenge 2017 

                                    

 

Herkesin sabırsızlıkla beklediği "PDO Summer Challenge 2017"  3 Temmuz 2017 Pazartesi akşamı başlıyor. Organizasyonun bitiş tarihi ise katılımcı takım sayısına göre belli olacak ve daha sonra yine bu sayfadan tüm katılımcılara açıklanacaktır.

Her sene olduğu gibi bu sene de PDO Group olarak "PDO Summer Challenge 2017"da her seviyeden oyuncunun keyif alabileceği, eğlenebileceği ve kendini geliştirebileceği bir format oluşturmaya çalıştık.

Challenge Formatı: Takımlar normal kış sezonunda olduğu gibi gruplarda maçlarını yapacak ve başarılı olan takımlar gruplarında aldıkları dereceye göre Playoff maçları oynamaya hak kazanacaklardır. Katılımcı takım sayısına göre maçlar Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günü oynanacak ancak Playoff'lara kadar her takım haftada sadece tek maç yapacaktır.

Maç Formatı: Önceki senelerde olduğu gibi tüm maçların eşli oynanması planlanmaktadır. İlk olarak 3 adet eşli tam board (20-12,D,T,B,H) “Karambol Kriket” maçı yapılacak, arkasından bir adet “Sayılardan (20- 10,D,T,B,H) Cezalı Kriket” takım maçı oynanacak ve son olarak da yine 3 adet eşli “Double Out 501 Sayı” maçı oynanarak karşılaşma sona erecektir.

Her maça bull atarak başlanacaktır. İlk bull atışını ev sahibi takım yapacaktır. Grup maçlarında takım maçının sayı değeri olmayacaktır. Her eşli Kriket ve Sayı maçının puan değeri 2. Toplamda 12 puanın en az 8'ini alan takım galip sayılacaktır. Galibiyete 3, beraberliğe 1 puan verilecektir. Grup maçları sonunda takımlar arasında puan eşitliği oluşması durumunda, takımların kendi aralarında yaptıkları maçlar baz alınacak, eşitlik durumunda genel averaja bakılacaktır.

Takım Formatı: Takım kadroları en az 8, en çok 12 kişiden oluşacaktır. Takımların maça eksiksiz çıkabilmesi için en az 6 oyuncu gerekmektedir. Bir takımın maça çıkabilmesi için gereken minimum oyuncu sayısı ise dörttür. Aynı şekilde takım maçlarına da en çok 8 en az 4 oyuncu ile çıkılabilir.

PDO Group'a iletilen takım kadrolarında en az bir bayan sporcunun yer alması gerekmektedir. Her takımın maç akşamında bir eşli kriket veya bir eşli sayı maçında en az bir bayan oyuncu oynatması gerekmektedir. Bayan oyuncu oynatmadığı takdirde bir eşli maça çıkamayacağı için o eşli maçı kaybetmiş sayılacaktır. (Maçın tamamını değil, sadece bayan oyuncunun oynaması gereken eşli Sayı ya da Kriket maçını) Yani kadrosunda o akşam için bayan oyuncu olmayan takımın kazanabileceği maksimum puan 10 olabilecektir.

Takımların seviyelerinin birbirlerine mümkün olduğunca yakın olabilmesi, hem heyecanın daha yüksek olması hem de tüm takımların daha çok eğlenebilmesi açısından önemli diye düşünüyoruz. Bunun için PDO Group olarak 2016 - 2017 Kış Sezonu'nda en yüksek ortalamaya ulaşan (501 EYO) 60 oyuncuyu belirleyerek, A ve B olarak iki gruba ayırdık. Takımlar her gruptan belirli bir sayıda oyuncu alabilecekler. Buna göre her takım;

1. A grubundan 2 sporcu almaları durumunda B grubundan sporcu alamayacaklar.

2. A grubundan 1 sporcu alan takımlar B grubundan 2 oyuncu alabilirler.

3. A grubundan sporcu almayacak takımlar B grubundan toplam 3 sporcuyu kadrolarına dahil edebilirler.

Gruplar:

A Grubu                                                     :

1 Ümit Uygunsözlü

2 Engin Kayaoğlu

3 Emre "The Bull" Toros

4 Mürsel "Crescent" Yavuz

5 Ahmet Ertuğrul

6 Atıl Erarslan

7 Eser Tekin

8 Gökhan " El Dorado " Ulusoy

9 Hanefi Çelebi

10 Birol "Don Cimbome" Çetin

11 Çağrı Turgut

12 Emin Uzunlu

13 Mete "Doc" Özdemirci

14 Cem Kıreker

15 Muharrem "Mummy" Kemaoğlu

16 Yusuf Karataş

17 Utku "Resetter" Karaca

18 Erkut "Psyche" Kötülek

19 İlhan "Çivici " Arı

20 Elbruz "Yetersiz" Hanaşoğlu

21 Cemal Efes

22 Sadık Özdemir

23 Gürhan Aktürk

24 Sinan Sarısu

25 Ömer Öner

26 Serkan Kabal

27 Semih Pişmiş

28 Deniz "Antidote" Gökgöz

29 Ege "Kaptan" Gönüllü

30 Başaran Alev

 
B Grubu                                                   :

31 Serkan Yalız

32 Cihangir Kalyoncu

33 Veli "Wilo" Han

34 Furkan "Abaküs" Günaydın

35 Mehmet Sülük

36 Ayaz Gürkan Akın

37 Cem Hoşnam

38 Batuhan "Star" Hatipoğlu

39 Metin "Başkan" Alanyüz

40 Ertan Ezen

41 Doğa Gün Uğur

42 Bahtiyar Majidov

43 Şükrü "Taylan" Çakmak

44 Atilla "Chopin" Tarık Erdem

45 Levent Tümtürk

46 Gediz "Başkan" Kalkan

47 Semih Acar

48 Ogün Özgün Özkan

49 Artun "Bluto" Cansalar

50 Ufuk "Dr" Yücel

51 Mustafa Aygün

52 Abidin Şimşek

53 Ahmet Burak Eşiyok

54 Saygın Çakar

55 Barış Bulgun

56 Kağan "Tokatçı" Aytek

57 Bülent Akturan

58 Cem Canik

59 Ayhan "Atıcı" İşler

60 Oktay Sevinç

PDO Summer Challenge 2017 kupasına katılım için son başvuru tarihi  Haziran 30 Haziran 2017 Cuma akşamı saat 20:00 olarak belirlenmiştir. Katılım başvuruları takımların oynayacakları mekanlar aracılığıyla yapılacaktır. Takım başvuruları ELDEN YAPILMAYACAK ve "bilgi@dartspdo.org" adresine E-MAİL OLARAK YAPILACAKTIR. Yukarıda belirtilmiş gün ve saatten sonra tarafımıza yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

Son derece önemli olarak; Katılım olarak herhangi bir oyuncudan ya da takımdan katılım ücreti alınmayacak, organizasyon sonucunda da dereceye giren takımlara başarı seviyelerine göre kupa ve madalyalar takdim edilecektir. Herhangi bir maddi ödül söz konusu değildir.

Şimdiden katılacak tüm takımlarımıza üstün başarılar ve en üst seviyede eğlenceler diliyoruz.

Saygılarımızla.

PDO Group