Efes Dark Süper Dart Liginde Yeni Bir Devir Başlıyor! 

Efes Dark Süper Dart Ligi “Masters Lig” ve “Reserve Lig” Uygulaması Hakkında Açıklama

PDO Group tarafından düzenlenen Ankara Efes Dark Süper Dart Ligi’nde 2009 – 2010 sezonundan itibaren geçerli olmak üzere, hem Sayı ligi hem de Kriket liginde “bölünmüş lig” uygulamasına geçilecektir.

Bu uygulamaya göre yine hem Sayı ligi hem de Kriket liginde Masters Lig ve Reserve Lig adı altında iki farklı lig uygulaması yapılacaktır.

A. Masters Lig: İçinde bulunduğumuz sezon yani 2008 – 2009 sezonunda Sayı ve Kriket liglerinde kendi gruplarında ilk 6 takım arasına girme hakkı kazanmış takımlardan oluşacaktır.

Bahsi geçen Masters Lig’de oynamaya hak kazanmış takımlar bu haklarından feragat edebilir. Bu durumda hakkından feragat etmiş takımın bu sene grubunda yer alan ve kendisinden sonra gelen takım Masters Lig’de oynama hakkı elde eder.

  • Masters Sayı Ligi: Bu sezon kendi gruplarında ilk 6’ya girme başarısı göstermiş 12 takımın bir araya gelmesiyle tek gruptan oluşacaktır. 
    • Takım ve maç formatlarında herhangi bir değişiklik olmayacaktır. Takımlar bu sezon olduğu gibi maximum 12 lisanslı oyuncudan oluşacak ve maçlar 6 tekli 501, bir Dark maçı ve 3 eşli 501 şeklinde oynanmaya devam edecektir.
    • 2009 – 2010 sezonu sonunda ilk 8’e giren takımlar kendi aralarında normal sezon içerisinde elde ettikleri yere göre playoff maçları yapacaklardır. (1-8, 2-7, 3-6, 4-5)
    • Normal sezonda 12. olacak takım doğrudan Reserve Lig’e gidecek, 11. ve 10. olan takımlar Reserve Lig’de 2. ve 3. olan takımlarla klasman maçları yapacaklardır. Bu maçların sonucuna göre Masters Lig’de 2010 – 2011 sezonunda oynayacak diğer 2 takım belirlenecektir.
  • Masters Kriket Ligi: Bu sezon kendi gruplarında ilk 6’ya girme başarısı göstermiş toplam 24 takımın 12’lik iki ayrı grupta bir araya gelmeleriyle oluşacaktır.
    • Takım formatında bir değişiklik olmayacaktır. Takımlar bu sezon olduğu gibi maximum 12 lisanslı oyuncudan oluşacaktır. Maç formatında ise tek değişiklik olacaktır. O da bu sezon Karambol oynanan eşli kriket maçları sayılardan oynanacaktır. Bunun dışında varolan uygulamanın aynen devam ettirilmesi planlanmaktadır.
    • 2009 – 2010 sezonu sonunda kendi gruplarında ilk 4’e giren takımlar gruplar arasında çapraz eşleşme tekniğiyle playoff maçları yapacaklardır.
    • Normal sezonda kendi gruplarında 12. olacak takımlar doğrudan Reserve Lig’e gidecek, yine kendi gruplarında 11. ve 10. sıralarda yer alan takımlar Reserve Lig’inde oluşacak grup sayısına göre 3. 4. 5. ve 6. olacak takımlarla klasman maçları oynayacaklardır. Bu maçların sonucuna göre Masters Lig’de 2010 – 2011 sezonunda oynayacak diğer 4 takım belirlenecektir.

B. Reserve Lig: Hem Sayı hem Kriket ligleri için geçerli olmak üzere; içinde bulunulan 2008 - 2009 sezonunda kendi gruplarında ilk 6 sıra dışında kalmış ve ligimize yeni katılmak üzere başvuran takımlardan oluşacaktır. Başvuru sayısına göre grup sayıları belirlenecektir.

Yine hem Sayı ve hem de Kriket ligleri için geçerli olmak üzere; bu sezon yani 2008 – 2009 sezonunda Efes Dark Süper Dart Ligi’nde  takım ve maç formatlarıyla ilgili uygulanan tüm kuralların aynı şekilde Reserve Lig’de uygulanmaya devam etmesi planlanmaktadır.

Reserve Lig’de Sayı liginde  birinci, Kriket liginde ise birinci ve ikinci olacak takımlar Masters Lig’e direkt olarak yükselmeye hak kazanacaklardır. Sayı liginde 2. ve 3. olan takımlar ile, Kriket liginde 3. 4. 5. ve 6. olacak takımlar Masters Lig’de oynamak için klasman maçları oynamaya hak kazanacaklardır.

Reserve Lig’de Sayı ve Kriket liglerinde takim sıralamaların belirlenmesi için uygulanacak yöntem Reserve Lig’de yer alacak takım sayısına göre  2009 – 2010 sezonu öncesinde belirlenecektir.

Hem Masters Lig hem de Reserve Lig ile ilgili ayrıntılı yönetmelikler en yakın zamanda yayınlanacaktır.

Kamuoyunua saygıyla duyurulur.

PDO Group