Reserve Ligin Kralı: Blues Brothers 

 

Kan, ter, gözyaşı sevinç, hayal kırıklılığı ve Şampiyonluk... Dün akşam Blues Cafe&Bar'da yapılan maç, maçtan çok Reşat Nuri'nin ünlü romanlarından bir sahne gibiydi. İki takım da terinin son damlasını vererek geldiler final serisinin son dartına kadar.

Serinin 3. ve son maçında Blues Brothers bu sefer ev sahibi olmanın avantajını kullanmaya karar vermişti. Tekli maçlarda fırtına gibi esip bir anda 5-1 gibi sanki şampiyonluğu müjdeleyen bir fark yakaladı. Tek bir eşli maçla şampiyonluk gelecekti artık.

Ama Why Arkadash'ın söyleyeceğ bir çift (hatta iki çift) sözü vardı. Bu kadar yolu seyirci olmaya gelmemişlerdi. Ağırlıklarını koymaları gerekiyordu ve koydular. Maç oynanan ilk iki eşli maçın arkasından 5-5'e gelip dayandı.

Final serisinin kaderiydi bu zaten. Hiç bir maç 9. oyun oynanmadan bitmeyecek. Bu sefer de öyle oldu. Son eşli maç, serinin son maçı başladığında Blues Cafe&Bar'daki gerginlik elle tutulabilir seviyeye yükselmişti. Sadece oyuncular değil, bu maçtan keyif almaya gelmiş onlarca seyircinin her biri seyirci olmaktan çıkmış, maçın içindeki kahramanlardan biri oluvermişti.

Blues Brothers ilk legi aldı. Sadece bir leg kalmıştı şampiyonluk için. Sadece tek bir leg. Blues Brothers'dan Bülent Akkuş kalan 68 için için boarda gelirken aklında sadece bu vardı, "at, bitir" Gerçekten attı, bitirdi...

O double geldiğinde ortalığın hali görülmeye değerdi. Blues Brothers Reserve Lig'in kralı olduğunu avazı çıktığı kadar ilan ediyor, Kriketten sonra gelen Sayı ligi şampiyonluğunu sonuna kadar kutlamaya karar veriyordu. Gerçekten dibine kadar da haketmişlerdi.

Why Arkadash'da ise tarif edilemez bir hüzün ve hayal kırıklığı vardı. Aslında yapılması gereken her şey yapılmıştı. Son darta kadar, rakipleri kadar sayı, rakipleri kadar double atmışlardı. Ama son oyunda olmamıştı işte. Seride ne kadar gerginlik olursa olsun, sinirler ne kadar bozulmuş olursa olsun, tam da olması gerektiği gibi, en doğrusu gibi, aslında "Why Arkadash" gibi rakiplerini teker teker öpüp, tebrik edip sahneyi şampiyonlara bırakıp, gecenin karanlığına karıştılar, sessiz sedasız...

Dün haberimizde de yazmıştık aslında. Bizim için Reserve Lig iki şampiyon çıkartmıştır zaten. Ama  gerçek hayatta şampiyon hep bir tanedir. Reserve Lig'de ise bu sene her kulvarda sadece bir şampiyon çıktı. Onun da adı Blues Brothers. Seneye Masters Lig'de görüşmek üzere.

Bir kez daha tebrikler ve hatta teşekkürler, her iki takıma da...

PDO Group