Reserve Lig Fire Vermedi! 

Efes Dark Ankara Dart Ligi Masters Kriket Ligine yükselebilme maçlarında fire vermeden 4 de 4 yaparak çok önemli bir başarı elde eden Reserve Lig takımları Masters Sayı Ligi'ne yükselebilme maçlarında da rakiplerine şans tanımadı.

Reserve Sayı Ligi playoff'ları sonucunda kendi liginde 2. ve 3. sırada yer alan Why Arkadash takımı ile Pool Kings takımı dün akşam NRY Dart Bar'da oynanan maçlarda Masters Sayı Liginde normal sezonu 10 ve 11. sırada tamamlayan Shanghai'lım ve Team ÇSD takımlarını yenerek Masters Sayı Ligi'ne yükselmeye hak kazandılar.

Why Arkadash ve Shanghai'lım takımları arasında oynanan maçlar geçtiğimiz günlerde tamamlanan Reserve Sayı Ligi finalinde yaşanan heyecanı aratmayacak bir tempoda geçti. Aynı serinin kahramanlarından Why Arkadash takımının psikolojik ve fiziksel yorgunluğundan yararlanan Shanghai'lım takımı tekli maçlarda fırtına gibi esti. Son derece yüksek ortalamalara ulaşılan tekli maçlar sonucunda Shanghai'lım takımı 4-2 öndeydi.

Ancak bir şekilde silkinip kendisine gelmesi gerektiğini farkeden Why Arkadash takımı oynanan Efes Dark maçını kazanarak hem bir anlamda şansları eşitlediler hem de moral motivasyonlarını arttırdılar.

Sonradan oynanan ilk eşli maçı kazanan Why Arkadash takımı ikinci eşli maçta yenilince maçın kaderi son eşli maça bağlandı. İnanılmaz bir heyecan içinde geçen son eşli maçı 2-1 kazanan Why Arkadash final serisini kaybetmenin üzüntüsünü Masters Sayı Ligi biletiyle bir nebze olsun dindirme şansı buldu.

Diğer maçta ise Masters Lig temsilcisi Team ÇSD takımı bazı sağlık sorunları sebebiyle 4 kişi çıkmak zorunda kaldığı maçta Reserve Lig temsilcisi Pool Kings takımına fazla direnemedi.

Rakibi iki kişi eksik olduğu için zaten 2 tekli maçı hükmen kazanan Pool Kings tekli maçları 4-2 önde bitirdi. Yapılan Efes Dark maçını da kazanan Pool Kings bu sonuçla zaten Masters Sayı Ligi biletini cebine koymuş olmasına rağmen oynanan tek eşli maçta da rakibine acımadı ve Masters Sayı Ligine yükselme başarısını gösterdi.

Bu sonuçlarla Kriket veya Sayı ligi farketmeksizin Masters Lig'den gelen rakipleriyle Playout maçı oynamaya hak kazanmış bütün Reserve Lig takımları bu maçları kazanarak Masters Lig'e yükselme başarısı göstermiş oldular.

Başta dün akşam oynanan maçlar sonucunda Masters Sayı Ligi'ne yükselme hakkını kazanan Why Arkadaş ve Pool Kings takımları olmak üzere, gelecek sene bir üst klasmanda oynamayı hak etmiş tüm takımlarımızı bir kez daha tebrik ederek kendilerine sonsuz başarılar diliyoruz.

PDO Group